Cum sa aleg proteinele de care am nevoie ?

Profilul aminoacizilor, Aminograma ?
Usor de digerat ?
Viteza de asimilare ?
Asocierea cu alti nutrienti ?

Aminograma,  calitatea compozitiei amestecului de proteine, în special profilul de aminoacizi . Un indice bun este > 100

Acesta permite, prin intermediul indicelui calculat, de a măsura conținutul în aminoacizi esențiali. 

Aminoacizi esențiali sunt amioacizi care trebuie să fie obligatoriu furnizați prin aport alimentar, deoarece organismul nu îi poate sintetiza: ( izoleucină, lizină , fenilalanină, triptofan, leucină, metionina, treonină, valină ) . 

Printre acești aminoacizi, 4 sunt deosebit în mod particular prezenti in muschi si prin urmare, importanti pentru structura fibrelor musculare:

  • leucina , izoleucina, valina, aminoacizi cu catena ramimificată sau BCAA , reprezintă 30 % din țesutul muscular
  • glutamina , reprezintă 60 % din țesutul muscular .

Proteinele din lapte sunt proteinele cu cele mai bun profil de aminoacizi . 

Proteinele native sunt obținute printr-un procedeu filtrare prin membrană, care protejează structura bioactiva a proteinelor și calitățile lor nutriționale

Digestia, influențează confortul digestiv si biodisponibilitatea aminoacizilor 

  • biodisponibilitatea: degeaba furnizam aminoacizii esențiali pentru organism prin proteinele pe care le mancam, daca acestea nu pot fi asimilate.
  • confortul digestiv:  digestia proteinelor implică un efort de asimilare important, care poate cauza un disconfort intestinal pe timpul perioadelor de dieta hiperproteică

Proteinele STC Nutrition sunt completate cu AMINOLISE , care facilitează digestia proteinelor pentru a optimiza absorbția lor: 50% din proteine sunt absorbite in mai putin de 30 minute 

Aminolise asociază fibre de acacia cu un complex enzimatic de origine vegetală ce facilitează digestia proteinelor și optimizează asimilarea aminoacizilor. Permite o asimilare rapidă a proteinelor și reduce efectele secundare asociate dietei hiperproteice, cum ar fi balonările, gazele și digestia lentă.

Viteza de asimilare, in functie de obiectivele antrenamentului.

Proteinele sunt molecule de mărime variabilă, alcătuite din lanțuri de aminoacizi mai mult sau mai puțin complexe. Complexitatea proteinelor influează atât viteza de asimilare cât și modul în care vor fi utilizate de organism:

  • proteine din zer sau „Whey” au de talie mica, se asimileaza rapid și au un conținut ridicat în BCAA. Sunt utilizate pentru reconstruirea musculară și pentru recuperare. Se recomanda a fi consumate in timp de o oră după efort.
  • cazeinele sunt formate din componente de talie mai mare, ce se digeră lent. Eliberarea aminoacizilor se treptat, permițând o difuziune progresiva și o mai bună retenție la nivelul mușchilor. Proteinele din cazeine sunt recomandate pentru a promova creșterea masei musculare slabe și pentru a ajuta la definirea conturului muscular.
  • Biodisponibilitatea lor este optimă dacă sunt în administrate sub forma de micele. (nedenaturate)
  • proteinele totale din lapte sunt apreciate în special pentru profilul lor complet în aminocizi. Pot acoperi necesarul de aminoacizi pentru corp și musculatură.
  • proteinele vegetale (soia, orez sau mazăre) constituie o alternativă la proteinele din lapte; Sunt bine tolerate pe plan digestiv și au o valoarea nutritiva buna.

Nutrienti si alte ingrediente active care consolidează actiunea proteinelor.

Metabolismul este bazat pe lanțuri de reacții enzimatice complexe, în care sunt implicați numeroși nutrienți. Formulele  STC Nutrition sunt completate cu vitamine (B1, B2, B5, B9 …) pentru a contribui la acoperirea nevoilor metabolice ale organismului. 

Pot avea un conținut ridicat de creatina, pentru a îmbunătăți performanţele fizice sau pentru a accelera eliminarea grăsimii și definirea conturului muscular. 

Fiecare complex de proteine STC Nutrition a fost special formulat pentru a obţine un rezultat optim în cadrul obiectivului definit.


Dă clic aici

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.