Care este cel mai bun produs cosmetic?…va ajutam sa găsiți un răspuns

Intr-o lume a cosmeticelor in care exista atât de multe opțiuni, poate părea ciudat ca răspunsul la aceasta întrebare este simplu. Un studiu recent publicat in Environmental Science & Technology in care autorii au testat 231 produse aflate pe piata cosmeticelor din America de Nord si Canada ne oferă un indiciu.

Marea intrebare

Orice doamna ori domnisoara care este in căutarea look-ul perfect si-a pus o întrebare de genul:

  • Care este cea mai buna crema fata sau crema hidratanta?
  • Care este cea mai buna lapte de corp, lotiune de corp sau crema de corp?
  • Care este cea mai buna vopsea de par?
  • Care este cel mai bun supliment alimentar natural?

Răspunsurile pot fi multiple, fiecare utilizând criteriile pe care le crede importante in evaluarea performantelor unui produs. Pe langa criteriile evidente, mai exista un secret ascuns, care ar trebui sa fie cel mai important pentru dvs.

De ce ar trebui sa sa tineti seama 

De foarte putine ori avem timp sa citim o compozitie a unui produs. Noi va recomandam sa o faceti. Sanatatea dvs. poate fi in pericol. 

Sunt doua mari tipuri de informatie pe care ar trebui sa le extrageti din lista de ingrediente:

  • Procent componenta activa
  • Sursa ar componentelor active – naturala sau sintetica
  • Compusi periculosi

Din pacate cele de mai sus nu se pot aplica intotdeauna pentru ca substantele periculoase sunt uneori pur si simplu ascunse de către unii producători ca fiind secret comercial (asta cel puțin pe piața din America). Va recomandam sa preferati producatorii care mentioneaza explicit absenta acestor substante.

Studiul menționat anterior a găsit ca cel puțin jumătate din produsele cosmetice pentru fata conțin ceea ce se cheamă in engleza „forever chemicals” sau PFAS. Acestia sunt compuși chimici care nu se descompun sau elimina in mod natural si se acumulează in organismul uman, având potențialul de a genera boli grave. Care pot fi acestea – CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ne oferă un indiciu, menționând cancerul, boli de ficat, efecte nocive asupra fătului si multe altele.

Familia chimicalelor perfluoroalchil sunt cele responsabile si multe dintre brandurile principale le folosesc la formulările pentru creme, ruj, maskara si altele. Motivul principal al folosirii acestora este gratificare imediata a utilizatorului prin obținerea efectului ”WOW”.

Poate ca într-adevăr, arați bine pentru o zi, o săptămâna, dar cu ce cost? O data folosite aceste  produse, acumularea se produce gradual in organism in mod ireversibil. Din punctul nostru de vedere este un fel de „pact cu diavolul” pe care ii închei, de multe ori fără a fi avizata.

Raspunsul

Revenind la întrebarea noastră – Ce e cea mai buna crema hidratanta? – răspunsul este simplu. Este crema care nu iți afectează sănătatea.

Poate ca un produs are un preț mai mare, poate valabilitatea sa este mai scurta, poate ca mirosul difera, însă toate acestea sunt minore in comparație cu potențialele efecte pe termen lung.

Cele de mai sus fac parte din motivele pentru care a ales sa va oferim gama de produse Effiderm. De mai mult de 20 ani Laboratoarele Ineldea, producătorul acestei game, își folosește experiența câștigata in producția medicamentelor bazate pe formulări naturale pentru copii (Pediakid, Oliosept) si nu numai. Producătorul certifica explicit ca aceste produse nu conțin perfluoroalchil si sunt bazate pe ingrediente naturale.

Perfluoroalchil-ul este doar una dintre substantele periculoase. Vom continua seria noastra de articole dorind sa descoperim indredientele si rolul acestora in produsele de ingrijire.

Ne dorim sa arați bine, sa aduceți bucurie celor din jur, dar mai presus de orice, ne dorim sa fiți sănătoase! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.