Poate influenta FLORA INTESTINALA pierderea in greutate ?

Flora intestinala este alcătuită din 100.000 de miliarde de bacterii saprofite, si este responsabila de aproximativ 50 % din capacitatea de apărare a organismului :

  • Participa la dezvoltarea sistemului imunitar si la protecția împotriva agenților patogeni.
  • Formează o barieră eficientă de protecție împotriva “bacteriilor neprietenoase”, împiedicând dezvoltarea acestora și manifestarea efectului lor dăunător.
  • Ajută la menținerea permeabilității mucoasei intestinale .
  • Contribuie la digestie prin transformarea alimentelor nedigerabile în nutrienți asimilabili prin fermentație.
  • Participă la sinteza a numeroase vitamine, metaboliti si mediatori ce intra in circulatia sistemica si permit comunicarea cu alte organe (inclusiv creierul).
  • Este implicata in metabolismul zaharurilor si grasimilor

Cercetari recente arata ca flora intestinala este implicata in reglarea poftei de mancare si are un rol important in controlul greutatii. Prezenta sau în special dezechilibrul anumitor tulpini din flora intestinala favorizează cresterea in greutate.

Echilibrul dintre colonii poate fi dezechilibrat de o alimentație puțin diversificată sau de un tratament antibiotic.
Utilizarea antibioticelor pe timpul copilăriei este asociata cu apariția obezitatii. Aceasta observatie sugerează ca perturbarile survenite in flora intestinala in perioadele critice pentru dezvoltarea, este asociata in timp cu apariția unor tulburări metabolice .

La persoanele care au dificultăți în a pierde in greutate, administrarea de tulpini probiotice pentru a modifica flora intestinala reprezinta o noua abordare, documentată și serioasă.

MAFLORIL Gasseri reprezintă un suport nutrițional real ca parte integranta a unei diete de slăbire.

Asigura un aport inovant de fermenții lactici, tulpini probiotice ce acționează sinergic pentru a ajuta la echilibrarea metabolismului.
Contine 4 tulpini probiotice special selecționate pentru acțiunea lor benefică :

  • Lactobacillus gasseri,
  • Lactobacillus acidophilus,
  • Lactobacillus plantarum,
  • Bifidobacterium animalis lactis.

Pentru a nu inactivati de sucurile gastrice, tulpinile probiotice sunt protejate de o capsula vegetala gastro rezistenta, si fac obiectul unei prelucrări specifice ce le garantează stabilitatea. Nu necesita conservarea la temperatură scăzută .
Recomandat In cura de 30 zile, 1 capsula /zi , in complement cu masurile dietetice .

Conform definitiei OMS, probioticele sunt microorganisme vii care, atunci cand sunt administrate in cantitati suficiente si cu combinatia corecta de tulpini, favorizeaza dezvoltarea si echilibrul microflorei intestinale si exercita astfel efecte pozitive asupra sanatatii gazdei.

Ref : Diet microbiota interactions as moderators of human metabolism. Sonneburg JL & Backhed F; Nature , vol 535, 07. 06. 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.